Het concept

De naam

‘Geluk’ staat voor het bewust beleven dat er zoveel fijne (ook kleine) dingen in het leven zijn om tevreden mee te zijn. Het hoeft namelijk helemaal niet zwaar, beladen, of ongrijpbaar te zijn. En zodra je je dat realiseert en ernaar handelt, zul je succesvol kunnen zijn. Zoals Confucius bijvoorbeeld ooit heeft gezegd:

“Kies een baan waarvan je houdt en je hoeft nooit één dag in je leven te werken.”

En een (innerlijke) ‘reis’, omdat het vinden van geluk en succes zeker niet altijd een recht en duidelijk pad is. Er zullen afslagen op de weg zijn, tegenslagen, onverwachte en minder leuke gebeurtenissen. Maar zolang je zelf bewust je koers bepaalt en kiest wie en wat je meeneemt op je persoonlijke reis, zul je niet verdwalen.

 

De werkwijze

Geluksreis werkt via een concept met een link naar de wetenschap en elementen uit bijvoorbeeld de positieve psychologie, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), het boeddhisme en mindfulness. Maar vooral: op een luchtige, realistische en speelse wijze prikkelen eens buiten je comfortzone te kijken en te ontdekken wat daar al of misschien nog meer is.

 

De droom

Hopelijk blijft het werkgebied van Geluksreis – Coaching & Training niet bij Nederland…. De droom is namelijk om op termijn ook internationaal projecten op te zetten en mensen/bedrijven in verschillende landen met elkaar te gaan verbinden. Zodat we samen elkaars wereld een stukje mooier kunnen maken!