Hoe het begon

Happiness Judith Kakebeke

“Never put the key to your happiness in someone else’s pocket”

Het kloppende hart achter Geluksreis ben ik: Judith Kakebeke.

Al een aantal jaar deed ik in Nederland op diverse gebieden vrijwilligerswerk. In het najaar van 2012 ging een langgekoesterde wens in vervulling: voor 6 weken vrijwilligerswerk naar Nepal. Ik heb daar met 3 generaties mensen mogen werken en een onvergetelijke tijd meegemaakt.

Ik kwam terug als een zoveel rijker mens. Gegroeid door al het moois en bijzonders dat ik met name door de gastvrijheid en openheid van de bevolking mee heb gekregen.

In Nepal – los van alle systemen, standaarden, normen en waarden die ik kende – heb ik bovendien ervaren hoe het is om echte innerlijke rust te vinden. En tevreden te zijn met de situatie waarin ik me bevond (ook wel gedefinieerd als geluk). In een land waar ik niemand kende, de taal slechts een heel klein beetje sprak, hygiëne niet te vergelijken is met hier in Nederland, heb ik me nog nooit zo fijn en sterk gevoeld. Dat kwam met name omdat ik daar heb leren en durven leven vanuit mijn eigen hart en kracht en van daaruit verbinding heb gemaakt.

En toen kwam ik terug in Nederland…. Waar het voelde alsof mijn lichaam wel was terug gekomen, maar mijn ziel me pas heel langzaamaan achterna reisde.

Gek genoeg misschien, kwam toen ook pas de ‘cultuurshock’….. Terugkomen in een wereld, waar iedereen (uiteraard) hetzelfde is gebleven, maar waar ik het ben die was ‘veranderd’. De uitdaging voor mij is geworden om die innerlijke rust en het succes in Nederland terug te vinden. En mijn passie om dat over te dragen aan anderen. Om op die manier het mooie van de twee werelden die mij zo lief zijn, te verenigen.

Het resultaat: Geluksreis – Coaching & Training!