Eerdere activiteiten

Een greep uit de eigen reis sinds de oprichting!

Dit alles naast natuurlijk de lopende activiteiten (overige coachingstrajecten, trainingen/workshops, teambuilding), andere mooie ontmoetingen, verdere professionalisering en niet te vergeten de inloopmiddagen & andere gebeurtenissen bij onder andere de New World Campus en BLOOM – House of Health.

 

18 oktober 2016 Start als trainer ‘Veilig over Straat’
Veel ouderen blijken verminderd zelfredzaam, in Nederland gaat dat om 3,3 miljoen mensen. Sommigen durven zelfs amper naar buiten. Met de zelfredzaamheidscursus Veilig over straat zet het Rode Kruis in Den Haag zich in om ouderen daarbij te helpen.
15 september 2016 Start als NSGK Jongerencoach
Jongeren met een beperking (handicap of chronische ziekte) stuiten in hun ontwikkeling vaker op grenzen, waardoor ze niet de kans krijgen uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk zijn. Via dit prachtige project van de de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind krijgen deze jongeren de kans gebruik te maken van een coach om zo hun ambities te ontdekken, waar te maken en hun eigen weg te vinden.
7 september 2016 Start als docent NL spreekvaardigheid
Als nieuwkomer (asielzoeker of vluchteling) een nieuwe toekomst hier opbouwen, start bij een goede beheersing van de Nederlandse taal. Als docent spreekvaardigheid bij Taal aan Zee begeleid ik leergierige en gedreven cursisten in het spreken richting A2- (inburgerings) niveau en besteed ik vooral veel aandacht aan het vergroten van hun zelfvertrouwen en de NLP-vooronderstelling ‘falen bestaat niet, alleen feedback’.
15 juli –
12 augustus 2016
Reis naar Nepal
Een kleine maand terug naar dit bijzondere land, daar waar in 2012 het zaadje voor Geluksreis is geplant. Teruggekomen besefte ik me dat het allemaal gaat om 1 ding en dat is: thuiskomen in jezelf! Dit is dan ook meteen de nieuwe pay-off van het Geluksreis-logo geworden.
13 april 2016 Start als coach de Volgende Stap
In dit waardevolle traject van Taal aan Zee worden cursisten (asielzoekers en vluchtelingen) begeleid in hun ambitie om een volgende stap in hun leven te zetten. Dit door samen inzicht te verkrijgen in hun talenten en kwaliteiten en zo een stap te zetten naar een vervolgopleiding of (vrijwilligers)werk.
15 februari 2016 Start als mentor De Briljante Onderneemster
Na een bruisend Talent-in-Business Event, waar meer dan 75 onderneemsters en professionals uit Zimbabwe en Nederland links hebben gelegd voor de ontwikkeling van hun bedrijven, ging ik aan de slag als mentor. Niet zoals oorspronkelijk bedoeld van een, maar van wel twee enthousiaste en bevlogen Zimbabwaanse onderneemsters.
26 november 2015 Start als Teamcoach laluz City Program
Een mooi maatschappelijk en persoonlijk ontwikkelprogramma, waarbij vijf teams van professionals zich gedurende vier maanden buigen over een concrete hulpvraag van Haagse maatschappelijke initiatieven, zoals een nieuwe businesscase of een marketing plan.
25 september 2015 Deelname aan ‘Dag van de trainer’
Dit jaarlijkse event van Thema, Uitgeverij van Schouten en Nelissen, had dit jaar als thema ‘authenticiteit’. Met tot nadenken stemmende bijdragen van filosofen Bas Haring en René ten Bos, een heerlijk inspirerend en praktisch verhaal van Karin de Galan en mooie workshops.
19 september 2015 Start als Talentcoach
Talentcoach is een bewonderenswaardige social enterprise (vanuit het Oranje Fonds bezocht door Koningin Máxima), die werelden samen brengt: hoog opgeleide professionals worden ingezet om het verschil te maken in de levens van mensen die het financieel moeilijk hebben. Beiden ontwikkelen hierbij hun talent. En dat levert winst op voor iedereen!
29 mei 2015 Openingsevent New World Campus
Een mijlpaal, heerlijk om alles zo te voelen bruisen en tot leven te zien/horen komen. Het begint nu echt:
“De Campus functioneert als een ecosysteem waar ondernemers, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, lokale overheden en investeerders samenwerken aan innovatieve oplossingen die een grote duurzaamheidswaarde hebben. Het verbinden van kennis aan ondernemerschap en het creëren van impact staan centraal op de New World Campus”.
20 maart 2015
(International Day of Happiness)
Aanwezig bij het Openbaar College ‘Sturen op geluk: Nederland per ongeluk gelukkig?’ in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag
Dit college werd georganiseerd door Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO), het multidisciplinaire kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk, van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
27 februari 2015 Verhuizing naar de New World Campus
Een fijn jaar heeft Geluksreis gewerkt vanaf deze broedplaats voor innovatie, dé plek waar baanbrekende oplossingen worden gevonden voor uitdagingen waar we internationaal en lokaal voor staan.
14 februari 2015 (Valentijnsdag) In cocreatie met Quartier Laak organisator van de Lichtroutes in Laak
In prettige samenwerking drie lichtroutes uitgezet, die langs de mooiste plekken in Laak gingen. Steeds was er iets fraais te zien, iets lekkers te eten en iets leuks te doen.
24 november 2014 Start als Business Coach Zaak&Co
Een prachtige samenwerking tussen de Gemeente Den Haag en ROC Mondriaan om bv. vroegtijdige schooluitval te voorkomen en de MBO-studenten goed voorbereid aan hun maatschappelijke loopbaan te laten beginnen.
3 oktober 2014 Deelname aan ‘Iedereen Happy’ van de Baak – een event over Geluk: dé strategie voor bedrijven & samenleving
Super om onder andere de ervaringen van Jigmi Y. Thinley (voormalig premier van Bhutan) en Jenn Lim (CEO en co-auteur van het managementboek ‘Delivering Happiness’) mee te beleven.
1 september – 21 november 2014 Stage Vinesh Gangapersad (2e jaars CE-student, HHS)
Onderzoek naar hoe het met geluk op de werkvloer is gesteld.
(in aanloop naar)
21 juni 2014
Mede organisator van de Geluksparade:  Het grote feest van het kleine geluk!
Wat fijn om met een groep mensen, die elkaar op goed geluk gevonden hebben, hierin samen te werken.
28 mei 2014 Ontmoeting met Leo Bormans, ambassadeur van geluk en levenskwaliteit en schrijver van o.a. “The World Book of Happiness”
Een prachtig, ongedwongen moment van passie en bezieling met elkaar delen.
11 mei 2014 Naar de boeddhistische les van de Dalai Lama, gevolgd door zijn lezing ‘Welzijn, wijsheid en compassie’
Wat een fantastische, inspirerende en ongedwongen man, deze geestelijk leider van de Tibetanen en winnaar van de Nobel Vredesprijs. Dankbaar dat ik dit mee heb mogen maken!
22 april 2014 Eerste ontmoeting met Marike van IJssel, initiatiefneemster Geluksroute
Heerlijk, het verlangen in en bij elkaar te herkennen! Daarna volgt meer, zoals:
– Het geven van de workshop Leven vanuit jouw kern & kracht!, tijdens de Geluksroute015 (Delft) op 6 juli 2014
– Als city-coördinator actief om de Geluksroute070 (Den Haag) op 13-14 september 2014 uit te vouwen
– Verzorgen van korte geluks-coachsessies tijdens de Geluksroute Rotterdam op 27 en 28 juni 2015
– Vanuit Geluksteam NL betrokken bij de organisatie van de Geluksroute015 (Delft) op 16 en 17 april 2016
15 april –
20 juni 2014
Stage Danny Poeran (2e jaars CE-student, HHS)
Onderzoek naar het fenomeen ‘geluksbeleving’: Hoe wordt geluk ervaren/beleefd, wanneer en door wie/wat worden we eigenlijk gelukkig?
14 april 2014 Aanwezig bij de stageterugkomdag op Saxion Hogeschool te Enschede
Wat bijzonder inspirerend om docente Gelukskunde Mirjam Spitholt aan het werk te zien!
12 maart 2014 Oprichting!